Uzun süredir Apple, İphone 6’yı daha tanıtmadan sürekli fotoğraflar sızıyordu. Özellikle sürekli arka kapağının fotoğrafının yayınlandığı bu olay Apple yetkilileri tarafından araştırılıyordu. Sonunda araştırmalar yanıt verdi ve görüntüleri sızdıran kişi belirlendi. Belirlemeye göre Foxconn fabrikasında çalışan bir işçinin bu fotoğrafları sızdırdığı belirlendi. O işçi bu nedenden dolayı tutuklandı.
Apple da en ünlü şey, şirket yetkililerinden çalınan telefonlar ve bar gibi yerlerde unutulan telefonlardır. Artık bu durum alışılagelmiş bir olay olarak görülüyor. İphone 4 ve 5’te de benzer olaylara çok kez şahit olduk. Ama imdiye kadar hiç biri İphone 6 kadar sızmamıştı. Bu sızıntı yetkilileri çok rahatsız etti. Bu sızıntılar yüzünden, 9 Eylül’den, yani tanıtım gününden aylar önce manşetlere konu oldu.
Wall Street Journal gazetesinin yapmış olduğu bir habere göre, bu sızıntıların kaynağı belli oldu ve neden olan kişiler tutuklandı. Habere göre Foxconn fabrikasında çalışan bir işçi, üretim bantları üzerinden geçen arka kapaklardan 6 tane çaldı ve bunları bir elektronik mağazasına götürerek tanesini yaklaşık olarak 162 Dolara sattı.
Çin de ki medya da yer alan haberlere göre de bir mağaza iphone 6’dan sızdırılan parçalar karşılığında para vereceğine dair bir reklam yaptı. Bu yüzden arka kapakları çalan işçiler çaldıkları kapakları bu mağazaya getirdi. Özellikle arka kapakları çalabilmek için, fabrikanın giriş ve çıkışlarının en yoğun olduğu saatleri seçip, oluşan güvenlik boşluğundan yararlanan işçiler, kapakları rahatlıkla yakalanmadan dışarı çıkarabildi.
Foxconn Şirketi’nin yapmış olduğu açıklamaya göre, şirket 6 adet kapağın kaybolduğunu fark etti, ve bu durumu polise anında ihbar etti. Milyonlarca kapağı birden üreten firma, sadece 6 kapağın kaybolmasının fark edilmesinin ne kadar planlı ve programlı olduğunu da ortaya koyuyor. Fakat bu durumda akıllara şu sorular geliyor: madem bu kadar planlı ve üstün güvenlikli bir şirket, o zaman iphone 6 ve önce ki modeller nasıl çalındı ve sızdırıldı? Bunun yanı sıra işçiler çalışırken ne gibi denetimlerden geçiyor ve nasıl bir güvenlik mekanizması kurulmuş?