Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde hayat bulan Battle Ghazi Oyunu Lefkoşa Golden Tulip Otelde Tanıtımı Yapıldı.
Battle Ghazi Oyunu Aslında k.k.t.c’de ilk oyun değil, daha önceki yıllarda yine Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencileri 2007 yıllarında IT bölümü bitirme projesi olarak OpenGL meteor’lardan kaçma temelli uçak oyunu diye bir oyun geliştirmişlerdi.
Ama o zamanki yönetim bu öğrencilere sahip çıkmamıştı. Özellikle 2012 GGJ’sinde Aram Azhari ve Barış Parlan WeFall adlı oyun, orjinal müzik, orjinal grafikler, Unity motoru desteği sayesinde 48 saat içerisinde iOS ve Android’lere de uyumlu bir oyun prototipi geliştirip ve ilerleyen süreçte üzerine eklemeler sonucunda elle tutulur bir noktaya gelmiş ve bu oyun cep telefonlarda taşıyor ve oynanabiliyor oluşuydu.
Bir öğrencinin final projesi olarak tasarlanan ancak daha sonra bölüm öğretim görevlileri tarafından geliştirilen oyunun IOS ve Androit uygulamasından önce DAÜ adına telif haklarının alınması için de çalışma başlatıldı. Türkiye piyasası için geliştirilen oyun, karikatürize edilerek, mizahla birleştirildi.
Battle Ghazi Oyunu tanıtımı amacıyla bugün Lefkoşa’da Golden Tulip Otelde basın toplantısı düzenlendi. DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ın düzenlediği basın toplantısında, İletişim Fakültesi Dekanı Ümit İnatçı, Bölüm Başkanı Senih Çavuşoğlu ile oyunun yapımcılarından Fırat Tüzünkan, öğretim görevlileri ve diğer yetkililer de hazır bulundu.
Necdet Osam burada yaptığı konuşmada, DAÜ’nün toplumda hep ilklere imza attığını, toplumsal bilinçle çalıştığını belirterek, bugün de KKTC’de alanında ilk ve tek olan eserini tanıttığını söyledi.
Osam, DAÜ’nün bu oyunu tasarlarken teknolojik ve bilimsel çalışmalarını sanatla birleştirdiğini ifade ederek, bu eseri KKTC’ye kazandıran herkesi tebrik etti.
DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Ümit İnatçı da, DAÜ olarak yenilik peşinde koştuklarını ve becerilerini ön plana çıkararak, bu oyunu ortaya çıkardıklarını ifade ederek, bu projeye “ilk ve tek” dediklerini, çünkü bunun rekabeti de getireceğini kaydetti.
İnatçı, bu projeyi daha ileriye taşımak için bir bölüm kuracaklarını da belirterek, birlikte çalışmanın önemine vurgu yaptı.
Oyunun yapımcıları Senih Çavuşoğlu ile Fırat Tüzünkan da oyunun detaylarıyla ilgili bilgi verirken, “Battle Ghazi” oyununun senaryo ve programlamasını yapan öğrenci Harid Taşkın da oyunu anlattı.
Fırat Tüzünkan, akıllı telefonların dünyada çoğalmasıyla bilişimin önem kazandığını, ambargolar altında bulunan KKTC’nin de bu ambargoları bilişim yoluyla aşabileceğini ifade ederek, oyun tasarımının ülkede bir sektöre dönüşebileceğine işaret etti.
Editörden: KKTC’de böyle projelerin olması bana onur ve gurur verici bir moda girmeme sebep oluyor. Bu tür projeler her zaman desteklenmeli ve dünyada K.K.T.C’de de yeteneklerin var olması ve K.K.T.C sadece siyasi açıdan tanıtılması yeterli görmediğimden bu tür projeler ilede daha fazla kitleye ve daha başarılı reklam yapma anlamına da gelebilir.