Teknolojik her eşyada olan bir tek şey varsa oda kesinlikle gelişim ve değişim göstermektir. Özellikle bilgisayar, oyun, telefon, oyun konsolu gibi yeni ayrıntılar katılarak değişiklik kazandırılabilecek ürünler için yeni tasarımlar ve özellikler kesinlikle gereklidir. Oyun konsolları alanında dünya üzerinde en bilinen ve en büyük satış rakamları yakalayanlarından bir tanesi olan Sony Playstation 4 için yeni modellerin çıktığının haberini vermekteyiz fakat bu durumdan Türkiye kullanıcılarının pek hoşuna gideceğini de söyleyemeyiz.

Şimdiye kadar hiçbir firmada görmeye alışık olmadığımız bir durumla ve hiçbir resmi açıklama yapmaya tenezzül etmeden sadece Avrupa için yeni Playstation modellerinin çıktığını görüyoruz. Sony firması son günlerde biraz dengesiz ve kullanıcıları memnun etmeyecek olaylar yaşatmaktadır. Özellikle Playstation 3 için sunulan birçok hizmetin son verilme kararlarının ardından kullanıcılara Playstation 4 aldırma isteği içerisine girmesinden dolayı birçok müşterinin sözlerine maruz kalmıştır. Hem Playstation 4 aldırmak isteyen bir firma olarak karşımıza çıkıp hem de hiçbir açıklamaya yer vermeden sadece belli kesimler için yeni modelleri satışa çıkartması oldukça üzücü bir durum olarak görünmektedir. Yeni modellerden bahsedecek olursak karşımıza beyaz modelin çıktığını görüyoruz. Walmart üzerinde geçen hafta satışa çıkartılan CUH-1115A ve CUH-1116A siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle satışa sunuldu. Beyaz renkli modelin daha ilgi çekici olduğunu söylemek mümkündür. Bu modeller sadece Avrupa’da satışa çıkmıştır. CUH-1115A modeli ise Destiny oyunu ile birlikte paket halinde Avrupa ve Kuzey Amerika üzerinde satışa çıkmıştır.

Sony Playstation 4 için yeni modellerden bir tanesi de CUH-10XXA olurken bu modelin de The Last of US: Remastered paketiyle birlikte satışa sunulduğunu görüyoruz. CUH-10XXA modelinin sadece Avrupa için satışa çıktığını da söyleyelim. Tüm bu yeni modellere baktığımızda ilk ilgimizi çeken nokta kesinlikle Avrupa bölgesinde satışa çıkartılmaları oluyor. Özellikle Playstation 4 satışları da yüksek seviyede ve oyuncu potansiyeli de oldukça iyi olmasına rağmen Sony’nin böyle bir politika izleyerek ülkemizdeki oyun severleri hayal kırıklığına uğrattığını ve açıklama bile yapmadan yeni modeller çıkartıp satarak profesyonel bir şekilde davranmadığını görebiliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz