Uzaya Bilinmeyeni Keşfetmek İçin Gönderilen NASA Aracı Yolculuğa Çıktı

Uzay araçları dünyanın dört bir yanında bilinmeyeni aramak için uzaya gönderilmektedir. Gönderilen uzay araçları çeşitli görevler ve kat etmesi gereken mesafeler hesaplanarak uzaya yolculuk ederler. Bu yolculukları da geldikleri konuma göre değişen zamanlarda ana üstte veri göndererek tamamlanır. Bu şekilde uzayda görülmesi istenen alanlar görüntülenir ve gerekirse konumlandığı gezegenlerden örnek alarak bu örnekler laboratuar ortamında incelenir.

Uzaya gönderilecek olan kapsüllerden bir tanesi de yakın zamanda 5.800 km yolculuk görevine başladı. NASA nın kontrolünde Dünyanın çevresinde iki yörünge boyunca uçuş yapacak olan Orion aracı bilinmeyeni araştırmak için yolculuğunu devam ettiriyor. Bu araç görevine başladığında çeşitli aşamalarda kendinden parçalar ayırarak daha hızlı ve verimli şekilde yoluna devam edecek şekilde tasarlandı. İki aşamada gerçekleşecek olan uçuşun son olan 2. Aşamasında radyasyon kemerinden geçecektir. EFT -1 yolunda ilerledikçe Orion 96.000 km üzerinde seyahat ederek dünya yörüngesinde iki kez dönmüş olacaktır. Bu uçuşların temel amaçlarından biri dönüş efektleri oluşturarak yeterli hıza ulaşmaktır. Bu sayede gereken mesafeyi kolayca katledebilirler. Bu araçlar dünyaya döndüklerinde dünyaya girmek için atmosfere çarpmaktan kurtulamazlar bu çarpmayla tam 2200 ⁰C sıcaklığa ulaşırlar. Bu sıcaklığa dayanabilmek için özel tasarlanmış kompozit malzemeler kullanılmaktadır.

Yapılan bu çalışmalar ileri teknoloji ile her geçen gün daha kolaylaşarak evrenin bilinmeyenlerini öğrenmeye devam etmek için hızla yapılmaya devam ediyor.

Uzaya Bilinmeyeni Keşfetmek İçin Gönderilen NASA Aracı Yolculuğa Çıktı
Uzaya Bilinmeyeni Keşfetmek İçin Gönderilen NASA Aracı Yolculuğa Çıktı

Kaynak: Gizmag

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz