Sosyal medya, her ne kadar ilk süreçte sadece genç kesim tarafından kullanılıyor şeklinde bir izlenim bırakmış olsa da, gündelik yaşam içerisinde yapılan bir çok araştırma; sosyal medyanın kullanım yaşının gerçekten arttığını açık bir şekilde gösteriyor.
Yapılan bir çok araştırma, ilk süreçte özellikle 20-25 yaş aralığı içerisinde sosyal medyanın aktif olduğunu; zaman içerisinde bu yaş oranının 30’lara çıktığını, şimdi ise 40’lı yaşlar içerisinde de bir hayli aktif bir konuma ulaştığını açık bir şekilde gösteriyor. Tabii bu araştırmalar reklam şirketleri içinde gerçekten çok farklı bir yol haritası çıkarmalarına neden luyor.
Bugüne kadar genelde genç odaklı hareket eden reklam firmaları, artık belli bir yaş kitlesinin üzerine de hitap eden sosyal medyayı bu açıdan da doğru bir şekilde kullanmak adına hareket etmek durumunda kalıyorlar. Bu durumda bir çok farklı düzenin ve genel anlamda alışılmış olan sosyal medya kullanım bilgilerinin büyük bir etki ile değişmesine neden oluyor.
Ülkemizde ki internet kullanımında ki yaş oranının artışı ile, sosyal medya kullanım yaşında bir artış olması; beraberinde uyumlu bir yükselişin olduğunu da açık bir şekilde gösteriyor. Niteklim günümüz de sadece ilk süreçte bilgisayar çocuklar için alınırken, artık bir çok anne ve baba kendisi içinde bilgisayar almakta.
Çoğu anne ve baba Facebook üzerinde herhangi bir şekilde sohbet ve arkadaş arama ihtiyacı olmasa dahi bir çok farklı özel oyun ile vakit geçirme olanağı buluyor. Buda bir noktadan sonra anne ve babalar için önemli bir eğlence kaynağı oluyor. Tabii genelde Facebook için sosyal medyanın aktif olduğunu söylemek mümkün.
Şu pozisyonda Facebook dışında diğer plâtformlara baktığımız vakit örneğin Twitter gibi plâtformlar, hala daha gençlerin gerçekten daha fazla ağırlıkta olduğu görülen plâtformların başında yer alıyor. Bu noktada yapılan araştırmaların güncel olarak artmaya devam etmesi ise bu işin bilimsel araştırmaların da devam etmesine neden oluyor.