Üniversite tarafından yapılmış olan açıklama göre, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Erdem Köşk Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ahmetcan Berki, Legacia ve Popy isimleri olan iki oyun hazırladılar. Bu oyunlar uygulama marketlerinde beğeniye sunulmuştu.
Bilgisayar oyunları dersi vermekte olan Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Samsun Başarıcı, çok fazla yatırımın olmadan, mobil oyunlar pazarında yer edinebileceğini ortaya çıkardı.
Almanya’nın Hamburg eyaletinde 2003 tarihinde bir oyun üreticilerini ortaya getirerek ve destelemek amaçlı ‘Game city: Hamburg’ isimli kurulmuş olan platform bulunduğunu belirtmekte olan Dr. Başarıcı, sözlerine şöyle başladı;
‘Bu oluşum sayesinde Hamburg, Avrupa’nın oyun üretim merkezi oldu. Bu oluşum sayesinde, 10 yıl önce 800 olan proje sayısı 5 bine yaklaştı, 2012 rakamlarına göre 155 firma oyun üretiyor. 5 binin üzerinde kişi direkt ya da dolaylı olarak oluşuma bağlı çalışıyor, milyonlarca Avro gelir elde ediliyor. İzmir de Türkiye’nin bu yapıya en uygun kenti.”
İlk başta Legacia isimli simülasyon oyunu içerisinde kodlarını yazmış olduklarını fakat grafiklerini yapmak için zorlanacak olan arkadaşı Ahmetcan Berki’den yardım almak istediğini belirtmiş olan Erdem Köşk’de oyunları diğer platformlara çıkartarak yeni oyun projelerine başlamayı hedeflemekte olduklarını, oyun tutkunlarını bir araya getirecek şekilde olacak oyun okulda bir kulüp oluşturmaya başlamış olduklarını belirtti.
Açıklamalarında Dünya içerisinde 1 milyar üzerinde insanın dijital oyun oynamakta olduğunu belirtildi. Sektörün büyüklüğünden dolayı geçtiğimiz sene yaklaşık olarak 75 milyar dolar olduğunu, Türkiye içerisinde ise yaş sınır 16 ile 50 arasında değişmekte olan 30 milyon 300 bin aktif internet kullancısının 22 milyon 500 bini aktif bir şekilde internet üzerinden oyun oynamakta olduğu belirtildi. Türkiye’de yıllık olarak 400 milyon ile 500 milyon dolar arası e-oyun için harcandığı belirtiliyor.
Bir süre sonra üniversiteli öğrencilerin ülkemiz içerisinde bu şekilde yoğun bir mobil oyun sektörü geliştirmesi, kullanıcıların dışında ülke ekonomisi içinde büyük bir fayda sağlayacak gibi. Zira milyonlarca indirme ve ülkeye giren döviz durumu her zaman bu sektörün devlet için önemli getiriler sağlamasına neden olmaktadır.