Yıllardır bilim- kurgu filmlerinden ve çizgi filmlerden izlediğimiz görünmezlik macerası gerçek oluyor.
Artık çizgi filmlerdeki görünmezlik kremleri ile yetinmek zorunda değiliz!
Rice Üniversitesi Laboratuvarında yapılan kamufle çalışmaları, ışık teknolojisi atılımı ile ekranlarda gerçeğe dönüştü.
Renklerin otomatik arka plan ile birleşmesini sağlayan ekran teknolojisi, alüminyum nanopartiküller sayesinde kamufle yeteneğini kullanıyor.
Yani ekranda izlediğiniz bir kişi ya da objenin arka plana karışması ve yok olması artık mümkün.
Görünmezlik teknolojisi, ahtapot, kalamar, mürekkep balığı gibi deniz canlılarının kamuflaj becerisinden ilham alınarak tasarlandı.
Renkli meta malzemeler ile ışık algısında yeni madde alanı yaratılıyor ve ekranda görünmezlik elde ediliyor.
Yüksek çözünürlüklü ekran, canlı kırmızı, yeşil ve mavinin zengin tonları ile 5 mikron kare büyüklüğünde, Nanoçubukların uzunluğunu ve aralarındaki boşlukları değiştirerek kendi renk tonlarında yeni pikseller üretebiliyor.
Aynı yönde hizalanmış nanoçubuklar ise polarize ışık ile yeni pikselleri üretmeye yarıyor. Yani elektron- ışın birikimi sayesinde ekranınızın görünmezlik, renk ve yeni görüntü elde etme gibi özellikleri ile dilediğiniz gibi oynayabileceksiniz.
Üniversitedeki Fizik ve Astronomi Profesörleri, teorik hesaplamalar ile renklerin ince ayarlarını vermeyi başardı.
Gerçekleştirilen çalışmalar şu an başlangıç aşamasını oluşturuyor; yakında ışığı algılama dedektörleri ile birleştirilecek olan teknoloji, bir maç programındaki renkleri istediğiniz renge dönüştürebilecek.
Bu buluş aynı zamanda uzun ömürlü ve keskin görünümlü, ışıktan etkilenmeyen ekran teknolojisinin gelişmesine de neden olabilir.