Ülkelere göre kullanıcıların sosyal medyada ne tür içerikler paylaştıkları belirlendi. Peki kullanıcılar daha çok eğitici içerikler mi paylaşıyor yoksa eğlenceli gönderilere mi öncelik veriyor?
Günümüzde akıllı telefon, tablet ve bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasıyla insanlar hayatlarının bir kopyasını da sosyal medya üzerinden yaşamaya başladılar. Kullanıcılar aldıkları eşyalardan yedikleri yemeklere kadar her şeyi diğer arkadaşlarıyla paylaşmaya başladılar.
Sosyal medya kullanımının giderek artması sonucu SurveyMonkey ve Social@Ogivly şirketleri ortak bir online anket uygulamaya karar verdiler. İçlerinde Brezilya, Meksika, Endonezya, Singapur gibi ülkelerinde yer aldığı toplam 16 ülkeden 6 binden fazla kullanıcı ile gerçekleştirilen ankette kullanıcıları paylaşım yapmaya iten duygusal ve psikolojik sebeplerle ilginç sonuçlar elde edildi.
Anket sonucu sosyal medyada yapılan paylaşımların sadece %13’ü kullanıcıların kişiliklerini yansıtıyor. Bu oran geleneklerinin kültürlerinde önemli rol oynadığı ülkelerde daha da düşükken, daha serbest ülkelerde yaşayan kullanıcılar kişiliklerini daha rahat yansıtabiliyorlar. Katılımcıların %36’lık bölümü ise paylaşımlarını bir düşünceyi desteklemek ve görüşü savunmak üzerine yapıyorlar.
İlk bakışta eğitici içerik paylaşımı az gibi görünse de gelişmiş ülkelerde %43’lük bir orana sahip. En çok eğitici içerik paylaşımının Meksika ve Endonezya’dan yapıldığı görüldü. En eğlenceli içerikleri paylaşan şehir ise Hong Kong. Onları İngilizler ve Polonyalılar izliyor.
Social@Ogivly Başkanı Thomas Crampton online içerik üreten markalar için kullanıcıları neyin motive ettiğini bilmelerinin önemli olduğunu belirtti. Şirketlere pazarda ne bulundurmaları gerektiği konusunda yardımcı olduklarını düşünen Crampton, aynı içeriğin ülke dillerine çevirilerek paylaşılmasının işe yaramadığını söylüyor.
SurveyMonkey Genel Müdür Yardımcısı Bennet Porter ise araştırmanın heyecan verici olduğunu belirterek gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin paylaşımlarındaki farklılıkları görmenin yararlı olduğunu söyledi.